צעדים פשוטים שכל עורך דין יכול לעשות בשביל להתחיל פעילות פיתוח עסקי
- שירן שבתאי
- 30 במאי 2019
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 24 באוג׳ 2019
פיתוח עסקי, הוא קצת כמו ללכת למכון כושר - ככל שתתאמן יותר ותעשה יותר פעילות, כך תצליח להשיג תוצאות מהר יותר. אבל יותר חשוב - כל מאמן כושר יגיד לך שהצעד הראשון והכי חשוב הוא להגיע לאימון. במילים אחרות, לפני שמדברים על תכנית אימונים קבועה שתקבע כמה מתאמנים, איך ומתי, צריך להתחיל במשהו, אפילו בקטן.
גם בפיתוח עסקי, ניתן לבנות תכנית "אימונים" כוללת, עם מטרות שונות, אסטרטגיות וטקטיקות מגוונות, אך מניסיוני, עורכי דין רבים לא מוצאים זמן, חשק או רצון לעשות זאת באופן מסודר (בין אם בעצמם ובין אם באמצעות איש מקצוע).
לדעתי, לפני שרצים לעשות תכנית פיתוח עסקי שנתית, אפשר ורצוי להתחיל בקטן, על-מנת לסגל לעצמנו הרגלי עבודה ולאט לאט להרחיב את הזמן והמשאבים שאנחנו משקיעים בפעילות פיתוח עסקי על סוגיה השונים.
הנה מספר צעדים ראשונים שכל עורך דין יכול לעשות בשביל להתחיל להיכנס לעולם הפיתוח העסקי:

לרכז את האנשים שמרכיבים את רשת הקשרים שלנו ולבנות מאגר בו כתובים כל אנשי הקשר שאנחנו מכירים. ליד כל שם להכניס כיצד אנו מכירים (לימודים, צבא, קולגות, מקום עבודה וכו'); תפקיד נוכחי של איש הקשר; פרטי קשר. המלצתי, לבנות את המאגר בתכנת אקסל על-מנת לאפשר בעתיד פילוח אוטומטי, הזנה לתכנת דיוור ואיתור קל של אנשי קשר (בהמשך, אסביר כיצד לנהל את המאגר ולהשתמש בו לפיתוח עסקי אקטיבי).
קביעת ארוחת צהריים או קפה, פעם בחודש (ביומן!), עם מישהו מרשימת אנשי הקשר שלדעתך יכול להפנות לקוח פוטנציאלי או להיות כזה בעצמו.
לאתר ולהצטרף לקבוצה עסקית/ ארגון מקצועי /ועדה של לשכת עורכי הדין /איגוד עסקי/ ארגון צדקה וכו'. רמז: חברי הקבוצה יכולים להיות בדיוק האנשים שמחפשים עורך דין בתחום שלך ויכולים להרשות לעצמם לשלם את התעריפים שלך, לחלופין, חברי הקבוצה יכולים לקשר אותך ללקוחות פוטנציאליים ולהפנות אלייך עבודה. עכשיו, כל שנותר הוא לעשות נטוורקינג מוצלח ולייצר קשרים קרובים עם חברי הקבוצה.
תיעוד ומעקב אחרי מקור הגעת לקוחות - אחד הדברים שיכולים לסייע לנו בפעילות פיתוח עסקי, היא להבין מאילו אפיקים מגיעים אלינו לקוחות. אם נדע זאת, נוכל לבחון היכן כדאי לנו להשקיע את משאבי השיווק שלנו, מה עובד ומה פחות, מגזרים רלוונטיים בהם אנו חזקים ולא פחות חשוב - האם הפעילות שעשינו החזירה את ההשקעה שלנו על-ידי קבלת לקוחות או תיקים חדשים. הדרך לעשות זאת, היא לשאול לקוח חדש, כחלק מהליך פתיחת התיק וחתימה על הסכם שכ"ט, כיצד הגיע אלינו. גם כאן, אני ממליצה להשתמש בתכנת אקסל לצורך תיעוד ומעקב.
לצאת מהמשרד - להשתתף בכנסים, בימי עיון, אירועים עסקיים וכו' אשר לקוחות פוטנציאליים או גורמים שיכולים להפנות לקוחות לוקחים בהם חלק על-מנת להרחיב את רשת הקשרים המקצועיים-עסקיים שלנו ולהכיר עוד ועוד אנשים רלוונטיים. ככל שיכירו אותנו יותר, כך הסיכוי שיעבירו אלינו עבודה גדל (הרי מי יעביר לך עבודה בלי להכיר אותך קודם?).
לדאוג לנראות דיגיטלית - בעידן של היום, גם הלקוח שקיבל את ההמלצה החמה ביותר עלייך, יכנס לגוגל ויבדוק מי אתה. יש לדאוג שהתוצאות שעולות בגוגל מתאימות למוניטין ולתדמית המקצועית שאנו מבקשים לעצמנו. מסרים שאנו כותבים ברשת, צריכים גם הם, להיות עקביים ולעלות בקנה אחד עם איך שאנחנו מעוניינים שיתפסו אותנו.
אז כמה פעמים להתאמן בשבוע? המלצתי היא להתחיל בשני צעדים מהרשימה מעלה, פעם בחודש, למשך שעה, לכל היותר.
נשמע פשוט לא? קדימה לעבודה :)
"הצבת מטרות זה החלק הראשון בלהפוך את הבלתי נראה, לנראה"
טוני רובינס
Comments